postavíme vám kachlová kamna na míru

Stavba kachlových kamen

S našimi kachlovými kamny na míru převedete svou představu o dokonalém vytápění do reality. Využijte našich mnohaletých zkušeností. Společně vytvoříme řešení, které vás zahřeje a zaujme.

Hlavní důvody pro výběr tohoto druhu vytápění jsou nízké náklady a sálavé zdravé teplo, které  příznivě působí na lidské zdraví. Kachlová kamna disponují vysokou účinností, která se pohybuje v některých případech i nad hranicí 85 %.

Pomůžeme vám, ať jste z Plzně, Mostu, Ústí nad Labem a okolí těchto měst a regionů.

Stavíme tradiční i moderní kachlová kamna

Chcete kachlová kamna, která dokonale ladí s vaším interiérem? Ať už preferujete kamna s výměníkem, tradiční variantu s plotnou nebo moderní design, my je pro vás postavíme na míru. Naše kamna nejsou jen o ohni a teple – jsou výsledkem umění, vytvořeného z čistě přírodních materiálů a komponent od špičkových značek.

Využijte dotace 45 000 Kč na individuálně postavená kamna. Víme, jak na to.

Rádi vám najdeme ideální řešení, které dokonale zapadne do vašeho domova. Stačí nám jen zavolat. Ať známe přesné podrobnosti.

Ukázky našich kachlových kamen

Rozdělení kachlových kamen

Kachlová kamna jsou nejčastěji bezroštová a popel je nutné vymetat jen zřídka. Mohou být dle provedení jednoplášťová nebo dvouplášťová. Vnitřní konstrukce dvouplášťového topidla se skládá ze šamotů či jiného akumulačního materiálu, tahů a ohniště. Vnější konstrukce je postavena z kachloví, které je různorodých tvarů a glazury (barvy), méně často jsou konstrukce omítány kamnářskými materiály. Dnešní moderní doba využívá místo ohniště krbové vložky, které mohou být i teplovodní. Záleží jen na majiteli.

Kachlová kamna dělíme podle jejich konstrukce do tří základních kategorií, na kterých zavisí i jejich parametry. Představme si je blíže.

Lehká kachlová kamna

Jejich účelem je velmi rychlé ohřátí kamen a vyhřátí místnosti. Jsou vhodná do obydlí, která jsou používána spíše k rekreačním účelům a nevyžadují časté vytápění. Osazena mohou být litinovou vložkou, spaliny odcházejí do komína přes přesně dimenzovaný labyrint tahů, a teplo spalin (kouře) se vstřebává do šamotové vyzdívky, kde akumulují tepelnou energii a předávají ji do místnosti po dobu několika hodin.

Středně těžká kamna

Tento typ kamen nabízí alternativní zdroj tepla pro přechodná roční období jaro či podzim, kdy by nebylo ekonomicky výhodné roztápění kotle. Akumulace středně těžkých kamen se pohybuje okolo 10–15 hodin, ale uvolňování nashromážděného tepla ze šamotových vyzdívek trvá déle.

Těžká kachlová kamna

U těžkých kachlových kamen je tepelná energie předávána sáláním přes kachloví. Těžká kachlová kamna se zatápějí 2x za den na plný výkon po dobu cca dvou hodin a topidlo se nám dokáže plně odvděčit svou naakumulovanou energií, kterou vydává 24 i více hodin. Tento typ kachlových kamen by měl být postaven ve středu místnosti (není podmínkou) tak, aby se prohřál okolní vzduch a byl rozmístěn i do okolních místností. V dnešní době je na trhu vysoký výběr designových a technologických výrobků kachloví a glazury, stavebních materiálů, krbových vložek, litinových dvířek aj.

10 důvodů, proč si pořídit kachlová kamna

V dnešní době jsou kachlová kamna nejen oblíbeným designovým prvkem domácnosti ale také zdrojem vytápění.

Hlavní důvody pro výběr tohoto druhu vytápění jsou nízké náklady a sálavé zdravé teplo, které  příznivě působí na lidské zdraví. Kachlová kamna disponují vysokou účinností, která se pohybuje v některých případech i nad hranicí 85 %.

  1. Energie a účinnost: Kachlová kamna skvěle akumulují teplo a postupně ho uvolňují do prostoru, což vede k efektivnímu a dlouhodobému vytápění.
  2. Estetický prvek: Kachlová kamna dodávají interiéru nezaměnitelný rustikální a tradiční vzhled, který může být také elegantní a moderní.
  3. Přírodní vytápění: Spalování dřeva je ekologičtější než mnoho jiných způsobů vytápění, protože dřevo je obnovitelný zdroj.
  4. Dlouhá životnost: S pravidelnou údržbou mohou kachlová kamna sloužit desítky let.
  5. Výjimečná atmosféra: Plápolající plameny a praskot dřeva vytvářejí neopakovatelnou atmosféru útulnosti a pohody.
  6. Nezávislost na elektřině: V případě výpadku proudu zůstanete v teple, protože kachlová kamna nevyžadují elektrický proud k provozu.
  7. Zvyšuje hodnotu nemovitosti: Kachlová kamna mohou zvýšit estetickou i tržní hodnotu vašeho domu.
  8. Všestrannost: Mnoho kachlových kamen je navrženo tak, aby mohlo také sloužit k vaření či pečení.
  9. Snížení nákladů na vytápění: Ačkoli počáteční investice může být vyšší, dlouhodobě můžete ušetřit na nákladech za vytápění díky vyšší účinnosti kamen.
  10. Zdravé vytápění: Oproti některým jiným způsobům vytápění neprodukují kachlová kamna přebytečnou vlhkost a nevysušují vzduch, což je prospěšné pro dýchací cesty.

Cena kachlových kamen

Když přemýšlíte o ceně kachlových kamen, musíte vzít v úvahu, že každá stavba je zcela specifická. Není jednoduché stanovit pevnou cenu bez detailního zhodnocení vašich požadavků. Cenu může ovlivnit mnoho faktorů, jako je složitost projektu, rozsah potřebných prací, typ materiálů či zvolená technologie. Přesto, abychom vám poskytli alespoň hrubý odhad, ceny se obvykle pohybují od 120 000 Kč.

Pro přesnou kalkulaci nás kontaktujte. Po ujasnění detailů vám sdělíme přesnou cenu naprosto nezávazně.

Postavíme vám parádní kachlová kamna

Pyšníme se mnoha spokojenými zákazníky, kteří nám důvěřují a vrací se k nám s novými projekty.